Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα

‘’Nα τα πούμε; ’’ τρία πανέμορφα πιτσιρίκια με χοντρά μπουφάν και πολύχρωμα γάντια με κοιτούσαν απορημένα..O καυτός καφές μόλις μου είχε κάψει τη γλώσσα και τα νεύρα μου ήταν τεντωμένα. Τα πιτσιρίκια τσίριζαν παράφωνα το αρχιμηνιά και αρχιχρονιά και ενώ ήθελα να τους φωνάξω πως είναι Χριστούγεννα και λένε λάθος τραγούδι, τα άφησα να συνεχίσουν το τραγούδι περίπου μέχρι τη μέση, γατί αυτό που τα ενδιέφερε δεν ήταν να διαδώσουν το μήνυμα της γέννησης αλλά να μαζέψουν λεφτά, και έτσι έφυγαν ευτυχισμένα με το ποσό των 5 ευρώ που του έδωσα. Η μέρα μου συνεχίστηκε στα μαγαζιά με την καμένη μου γλώσσα να μου χαλάει τη διάθεση..στα μαγαζιά επικρατούσε το αδιαχώρητο. Πανικόβλητοι καταναλωτές ψώνιζαν ό, τι είχε σε προσφορά το μαγαζί απλά γιατί είναι Χριστούγεννα. Ομολογώ πως και η ίδια ως άλλο θύμα του καταναλωτισμού έχω κάνει άχρηστες αγορές τέτοιες μέρες. Θυμάμαι πέρσι τα Χριστούγεννα όπου τα πέρασα στο Βερολίνο με τις κολλητές μου , και είχα αγοράσει ένα υπέροχο μαύρο-γκρι δερμάτινο με περίεργα κρόσσια απλά και μόνο γιατί από 250 ευρώ ,ήταν σε προσφορά στην τιμή των 80! Ε μα Χριστούγεννα ήταν τι να έκανα;; Επειδή όμως ξέφυγα από το θέμα ας επανέλθω. Χριστούγεννα πλέον νιώθουν μόνο τα παιδιά. Με ένα δώρο γίνονται ευτυχισμένα και δεν σου κρατάνε κακία ποτέ. Για τους μεγάλους πάλι τα Χριστούγεννα είναι ως εξής :
Ξυπνάς το πρωί με πιτσιρίκια να χτυπάνε επίμονα το κουδούνι για να σου πουν τα κάλαντα. Μετά τρέχεις να προλάβεις τα μαγαζιά όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Ξοδεύεις όλο το δώρο σου σε άχρηστα πράγματα που βρίσκεις απλά για να πεις πως αγόρασες και εσύ κάτι. Μετά κουβαλώντας τα άχρηστα που αγόρασες θα σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που βγήκες με το αμάξι στο κέντρο και θα κορνάρεις και θα βρίζεσαι με τους υπόλοιπους χριστιανούς που βγήκαν επίσης για να ψωνίσουν ότι να ‘ναι. Έπειτα ετοιμάζεσαι για το οικογενειακό δείπνο όπου τρως μέχρι να σκάσεις. Γιατί έτσι συνηθίζεται στα αθάνατα ελληνικά Χριστούγεννα. Πλακώνεσαι στα κρέατα και τα μελομακάρονα λες και είναι η τελευταία φορά που θα φας κρέας. Αφού φορτώσεις και την τελευταία γωνιά στο στομάχι σου είναι ώρα να ετοιμαστείς για να βγεις. Ετοιμάζεσαι λοιπόν και βγαίνεις, και στέκεσαι μια ώρα στην ουρά του επώνυμου κλαμπ με την miss γλάστρα και τον mister γαμάω και δέρνω( τον τούμπανο με το κουστούμι ντε) να σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω. Αφού λοιπόν έρθει η σειρά σου και κατορθώσεις να μπεις, θα πετάξεις μια περιουσία για να πιεις τα πετρέλαια που θα σε σερβίρουν. Θα στριμωχτείς θα σε ποδοπατήσουν ,θα καείς από τσιγάρα αλλά δεν θα γκρινιάξεις γιατί είναι άγιες μέρες και δεν κάνει. Μετά από ώρες και αφού ξεμείνεις πια από λεφτά σέρνεις το κουφάρι σου μέχρι το σπίτι με το κεφάλι σου έτοιμο να σπάσει και το στομάχι σου διαλυμένο. Πέφτεις νεκρός για ύπνο με την πεποίθηση πως πέρασες ωραία. Το επόμενο πρωί ξυπνάς ..νωρίς.. γιατί τα ανίψια σου τσιρίζουν να τους δώσεις τα δώρα, και οι συγγενείς έχουν ήδη στρωθεί για να φάτε. Ξανά!! Ό, τι απέμεινε από χτες αφού η μάνα μαγείρεψε για ένα λόχο .Η γαλοπούλα έχει γίνει σαν λάστιχο αλλά δεν πειράζει. Όλη η οικογένεια έχει μαζευτεί στο οικογενειακό δείπνο για να τσακωθεί όπως και κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά τρώς και πάλι τον άμπακο και μετά νυστάζεις και γκρινιάζεις. Αλλά δεν κοιμάσαι. Γιατί πρέπει να βγεις και πάλι να γιορτάσεις τη γέννηση του θεανθρώπου και να περάσεις καταπληκτικά …Και βγαίνεις ξανά ,και στριμώχνεσαι και πάλι με τα ‘’καλά’’ σου ρούχα , και πίνεις και πάλι υγρά μπαταρίας μέχρι να σου ρθει να ξεράσεις. Γυρνάς λοιπόν στο σπίτι, ξερνάς και κοιμάσαι αηδιασμένος. Το επόμενο πρωί σε πιάνει εκείνη θλίψη ,πως τα Χριστούγεννα πέρασαν και δεν είσαι πια παιδί, δεν χάρηκες όπως πέρασες αυτές τις μέρες,μεγάλωσες ,και άλλα τέτοια. Καλώς ήρθες στον ενηλίκων. Xρόνια πολλά!!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές προς άνδρες

Ξέρω πως ελάχιστοι άνδρες θα το διαβάσουν αλλά δεν πειράζει , κάποιος άλλωστε πρέπει να τα ακούσει για όλους.
1 ) Ναι επιτρέπεται να κοιτάτε άλλες γυναίκες, επιτρέπεται ακόμα και να φλερτάρετε μαζί τους (αθώα πάντα), αλλά ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ . Πόσο δύσκολο είναι βρε αγόρι μου να σεβαστείς τις κάποιες ώρες που είμαι μαζί σου? Η συμβουλή πάει στους δεσμευμένους για τους αδέσμευτους ,βλέπε συμβουλή 2.
2) Σταματήστε να πηδάτε ό,τι έχει βυζιά. Αν μάθουμε πως κάποιος πηδάει ότι του κάτσει δεν γίνεται πιο άνδρας αλλά πέφτει στα μάτια μας και την εκτίμησή μας και θεωρείται σαβουρογαμήκουλας. Γι αυτό σταματήστε να κοιτάτε με κατεβασμένο το γυαλί όποια γκόμενα περνάει από μπροστά σας και προς θεού μην πηδάτε άλλα μπάζα απλά και μόνο επειδή σας κάθονται. Ανεβάστε λίγο τη αυτοεκτίμηση σας, πάτε με όποια πραγματικά γουστάρετε ( σ αυτήν την περίπτωση ναι πάτε και με μπάζο) και καλύτερα κόφτε τον από το να τον βάλετε σε μια σάπια που ούτε καν σας αρέσει ,απλά σας κάθεται.
3) Σταματήστε να κάνετε ότι τα ξέρετε όλα, και όταν δεν ξέρετε προς ποια κατεύθυνση να πάτε στο δρόμο ζητήστε οδηγίες και παραδεχτείτε ότι ‘’ΧΑΘΗΚΕΣ αγόρι μου’’ κανείς δεν θα σε πει κριάρι επειδή έχασες το δρόμο και ζητάς οδηγίες.
4 )ΟΧΙ, δεν μπορείτε να τα επισκευάσετε όλα. Επειδή είστε άντρες και η κοινωνία ,σας γαλούχησε με την πεποίθηση να τα κάνετε όλα ,δεν σημαίνει ότι εκτός από άνδρες είστε και υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, ιστορικοί, κτλ. Γι΄αυτό σταματήστε να κάνετε τους έξυπνους έχοντας λύση για όλα.
5 )Μην ζητάτε να από την κοπέλα σας να κάνει ό,τι κάποια πορνοστάρ. Γιατί δεν είναι. Και ούτε εσείς είστε..
6 ) Δεν είναι όλοι οι ωραίοι γκέι. Μην βγάζετε αμέσως αδερφή όποιον ωραίο δείτε απλά και μόνο γιατί δεν ξεκολλάμε τα μάτια μας από πάνω του. Και ναι είναι πιο ωραίος από εσάς.
7 )Καμιά γυναίκα δεν θα εκτιμήσει το ότι ήπιατε 9 ποτά χωρίς να ξεράστε. Οι γκόμενες δεν είναι οι κολλητοί σας. Σας προδίδει άλλωστε το αλλήθωρο βλέμμα αγελάδας που έχετε μετά από τόσο αλκοόλ.
8 )Μην το παίζετε άνετοι από τη στιγμή που δεν είστε. Μην ρωτάτε τον αριθμό των εραστών της κοπέλας σας αν δεν αντέχετε την απάντηση, και κυρίως μην το παίζετε cool ενώ ήδη στο μυαλό σας αρχίζετε τις συγκρίσεις. Και ΝΑΙ πάντα σας λέμε ψέματα για τον αριθμό. Είναι πολλοί παραπάνω..
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.. αυτά τα ολίγα. Γεια χαρά!!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Δεν σε κρίνω...

Βαρέθηκα στη ζωή μου να ακούω ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ανθρώπους. Τις επιλογές τους, τα ρούχα τους, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, τις σχέσεις, τις φιλίες, τα πάντα. Βλέπω κοπέλες που έχουν περάσει από όλα τα στιλ να κρίνουν το στιλ άλλων. Πως μπορείς να αποκαλείς φρικιό μια μεταλλού όταν η ίδια στην εφηβεία σου αλλά και αργότερα κυκλοφορούσες με μπλούζες μέταλ συγκροτημάτων?? Πως μπορείς να λες ξέκωλα τις κοπέλες με μίνι σορτσάκια και φορέματα όταν η ίδια αποτυχημένα τα έχεις φορέσει? Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ,δεν θα πω ξέκωλο ούτε θα σχολιάσω μια κοπέλα με κοντό σορτσάκι εφόσον βέβαια έχει τα πόδια να το βάλει γιατί και εγώ η ίδια φοράω υπερβολικά κοντά ρούχα. θα σχολιάσω όμως μια κοπέλα με παραπάνω κιλά ή με εμφανή κυτταρίτιδα με κοντό ρούχο γιατί το αποτέλεσμα είναι τραγικό . τις προάλλες ήμουν με μια φίλη μου σε μια μπιραρία και καθόταν δίπλα μια τύπισσα με κοντή φούστα συνδυασμένη με τρελή δόση κυτταρίτιδας και έλεγε για το ξέκωλο τη Μπάστα που φορούσε ένα βρακί και τραγουδούσε στα μπουζούκια. Τουλάχιστον η Μπάστα αγαπητή μου, πλαστική ξεπλαστική έχει το σώμα να βγει με το βρακί να τραγουδήσει. Και στην τελική ακόμα και αν η κοπέλα είναι πλαστική είναι δικαίωμα της. Καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με το σώμα του είτε αυτό αφορά τον τρόπο ντυσίματος, είτε αφορά τις πλαστικές, είτε αφορά τις σεξουαλικές συναναστροφές. Γιατί να κρίνεις μια κοπέλα με πολλούς εραστές , αποκαλυπτικό ντύσιμο και πλαστικές αφού και η ίδια θα σκότωνες για το κορμί της, θα πήδαγες πολλούς από τους εραστές της και αν είχες την ευκαιρία θα άλλαζες κάτι πάνω σου. Κάνω λάθος?
Δεύτερο χτύπημα σχέσεις. Ακούω μικρούς ανθρώπους γιατί μικροί είναι αφού κάθονται και σχολιάζουν τις ζωές των άλλων να σχολιάζουν σχέσεις τρίτων. Μου λέει μια συνάδελφος τις προάλλες για μια άλλη συνάδελφο. η τάδε είναι κακομοίρα και πρέπει να τον χωρίσει τον μαλάκα τον τάδε γιατί την κερατώνει. Και τι σε νοιάζει εσένα τι κάνουν οι άλλοι?? Ξέρεις τι σύμβαίνει σε μια σχέση και γιατί ο τάδε την κερατώνει και η τάδε κάθεται μαζί του?ξέρεις αν του έκανε κάτι και τον έφτασε σε αυτό το σημείο? Ξέρεις αν ο τάδε της τα είπε όλα και εκείνη τον συγχώρεσε? Και στην τελική ποια είναι η κακομοίρα??εκείνη ή εσύ ?
Ακόμη ένα μεγάλο ζήτημα είναι εκείνο των ξανθών και ως ξανθιά πρέπει να ξεκαθαρίσω. πέρα από τα χαζά αστεία που χρόνια κυκλοφορούν ακούω πρώην αποτυχημένες ξανθές να βρίζουν τις νυν. Δεν γίνεται κυρία μου εσύ που είχες το πορτοκαλοκίτρινο κεφάλι να βρίζεις την πλατίνα. τώρα θυμήθηκες πως το ξανθό είναι φθηνό? Το άλλο μεγάλο θέμα είναι εκείνο της τρέσας. Άκουσα κοπέλα τις προάλλες στη δουλειά να λέει πως τα καμένα ξανθά είναι απαίσια και ειδικά με τη συνοδεία τρέσας..και εγώ θα κάνω μια ερώτηση..δηλαδή αν ήταν καμένα αλλά μαύρα δεν θα ήταν απαίσια?? Το ξανθό σας φταίει και πάλι? Προσωπικά τα μαλλιά μου κάηκαν πέρυσι μία φορά και εννοείται φόρεσα τρέσα και εννοείται πως ήταν και απαίσια. Μα ότι χρώμα και αν έκανα καμένα θα ήταν και πάλι, οπότε ποια η διαφορά? Όταν χάνεις τα μαλλιά σου και μάλιστα με τέτοιο τρόπο το τελευταίο που σε νοιάζει είναι πως φαίνεται στους άλλους. Οπότε αν η τρέσα κάνει μια ξανθιά να νιώθει καλύτερα τι λυσσάτε μερικές πρώην ξανθές πως είναι ψεύτικες οι ξανθιές και θα ήταν χάλια χωρίς εκείνη. και πληροφοριακά οι τρέσες βγαίνουν και σε άλλα χρώματα όχι μόνο σε ξανθά..σκεφτείτε το να πάρτε μπας και καμουφλάρετε την ξινίλα στη μούρη σας κάθε φορά που βλέπετε ξανθιά τρέσα. Αλλά πολύ το κούρασα με αυτό, με τρίχες θα ασχολούμαστε τώρα??

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

sex and the city

Σειρά θρύλος..και ποια δεν έχει λατρέψει τα παπούτσια της Κάρυ, την ανεξαρτησία της Σαμάνθα, τον οτινανισμό της Μιράντα και τον αναχρονιστικό ρομαντισμό της Σάρλοτ;; Καθεμιά από εμάς έχουμε ταυτιστεί με μία από τις ηρωίδες. Για άλλη μια φορά είδα για χιλιοστή φορά τη σειρά. Γιατί όσες και να τη δω δεν τη βαριέμαι. Ομολογώ πως τη λατρεύω γιατί θίγει πολλά θέματα, σχέσεων, φιλίας, μόδας κτλ. Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχει και κάποια εξωπραγματικά στοιχεία. Θα μου πεις ποια είσαι εσύ για να το κρίνεις, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα . Καταρχάς όλες οι πρωταγωνίστριες δουλεύουν από ελάχιστα έως καθόλου. Παρόλα αυτά μένουν σε υπερλουξ διαμερίσματα, τρώνε κάθε μέρα σε πανάκριβα εστιατόρια και αγοράζουν παπούτσια αξίας ίσης με 6 μισθούς μου. Βέβαια αν δεν ήταν έτσι η σειρά θα έχανε τη μαγεία της, και εμείς θα βλέπαμε την Κάρυ να μαγειρεύει φακές με φόρεμα μπερσκα και τσόκαρο voi-noi και κάπως έτσι θα πήγαινε άπατη από το δεύτερο επεισόδιο. Λάθος δεύτερο, η νοοτροπία της γλυκιάς Σάρλοτ κυνηγώντας το κελεπούρι και γενικότερα η εμμονή στην εύρεση του κατάλληλου άνδρα. Σε όλη τη σειρά η μόνη που φαίνεται να είναι ανεξάρτητη και να μπορεί να ζήσει χωρίς το πλευρό ενός άνδρα είναι η Σαμάνθα. Κοινώς η cougar της σειράς. Δεν θέλει τους άνδρες στη ζωή της αλλά στο κρεβάτι της για ένα βράδυ. Κάποιοι θα την πουν πουτάνα, κάποιοι γυναίκα του γλεντιού κάποιοι ντερμπεντέρισσα, κάποιοι άλλοι θεά. Εγώ θα πω πως κάνει αυτό που θέλει ,ζει τη ζωή της όπως θέλει χωρίς να την νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι και αυτό είναι και που μ αρέσει τόσο σε εκείνη. Παρόλα αυτά η δυναμική εικόνα της Samantha, στον 6 περίπου κύκλο ,χάλασε όταν και τα παράτησε όλα για να ακολουθήσει το θεό smith στην California. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τις κρίσεις ζήλιας της με τον Ρίτσαρντ. Ηθικό δίδαγμα, κάθε γυναίκα θα γαμήσει τουλάχιστον μια φορά τη ζωή της για έναν άνδρα.
Ας περάσω στο άλλο άκρο τη Σάρλοτ. Ευαίσθητη, ευγενική, ρομαντική νοικοκυρά και εκπρόσωπος της νοοτροπίας ‘’κυνηγώντας το κελεπούρι’’. Κι ενώ σε όλη τη σειρά εμφανίζεται ως η ηθική που σοκάρεται από τα λόγια της Samantha κατά καιρούς έχει καταρρίψει τη σεμνοτυφία της ,αφού την έχουμε δει να πηδιέται με άπειρους ακόμη και αγνώστους, και να κρύβει στον πρώτο συρτάρι της δονητή. Και μετά από εκείνο το επεισόδιο κάθε γυναίκα πια απέκτησε τον δικό της. Η Μιράντα. Εργασιομανής, λογική και με άθλιο στυλ. Πάντα την θεωρούσα βαρετή και προβλέψιμη αν και είχε λίγη από την ανεξαρτησία της Μιράντα. Ίσως φταίει το ότι δούλευε, άλλωστε κάποια θα ‘πρεπε και να δουλεύει σε αυτή τη σειρά. Και για το τέλος άφησα τη λατρεμένη Κάρυ , ιέρεια του στυλ, αυθόρμητη και κάποιες φορές τραγική. Σε όλη τη σειρά όλη της η ζωή επηρεαζόταν από τον Μπιγκ. Όλες άλλωστε έχουμε εκείνον τον πρώην κόλλημα που δεν μπορεί να φύγει από τη ζωή μας ποτέ. Ακόμα και όταν βρήκε τον mr perfect ( βλ.Έινταν) έκανε το γνωστό λάθος να πέσει στο κρεβάτι της αμαρτίας σε όοοολα τα κακόφημα ξενοδοχεία του Μανχάταν με τον μπιγκ. Όταν ήταν με τον μεγάλο, εκείνος την παράτησε για τη νεαρά Νατάσσα την οποία και παντρεύτηκε ,για να την κερατώσει με την Κάρυ. Φυσικά την Νατάσσα την παντρεύτηκε στις 2 εβδομάδες ενώ με την Κάρυ δεν ήταν έτοιμος για γάμο ούτε και στον 8 κύκλο. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί η Κάρυ έπεφτε στην αγκαλιά του κάθε φορά που την κυνηγούσε. Και δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες βαριούνται με όποιον τους τα δίνει όλα, και θέλουν αυτόν που δεν τους δίνει τίποτα. Ο Μπιγκ φοβόταν τη δέσμευση με την Κάρυ μα παντρεύτηκε μια άλλη σε 2 βδομάδες, την οποία και κεράτωσε. Μα αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που δεν χωράει εδώ. Το θέμα είναι πως πρέπει να είσαι;; Σάρλοτ- Περιμένοντας τον πρίγκιπα; Μιράντα – κανείς δεν είναι αρκετά καλός ;; Σαμάνθα – όλοι είναι καλοί για ένα βράδυ; Ή Κάρυ – ζώντας μια ζωή γύρω από τον ίδιο;; Και γιατί καμιά ποτέ δεν σκέφτηκε ότι η Κάρυ κυνηγάει ένα που δεν την θέλει αρκετά ,παρά ακούω όλες να θέλουν τη ζωή της;; Ποια θέλει 20 ζευγάρια manolo όταν δεν έχει αυτόν που θέλει;; Και γιατί όταν τον έχει θέλει και τα manolo;; Και αν θέλατε τη ζωή μιας από τις πρωταγωνίστριες σκεφτείτε καλά, ποια θα θέλατε να είστε;;