Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Τι έμαθα σήμερα

Χτες σαν καλό κορίτσι σηκώθηκα αλαφιασμένη από τον ήχο του kill bill στο ξυπνητήρι μου έβαλα ότι βρήκα μπροστά μου ως συνήθως όταν ξυπνάω χάλια. Κατσάδιασα το σκυλί μου που έψαχνε τα σκουπίδια όλο το βράδυ. Και βρέθηκα με ένα άκυρο τζιν και μια αντρική μπλούζα να προσπαθώ να βάλω πούδρα στο ασανσέρ καθώς πήγαινα για δουλειά. Όπως πάντα έφτασα αργοπορημένη και εκνευρισμένη από την κατά τα άλλα συμπαθέστατη γριούλα που πετυχαίνω κάθε πρωί μπροστά μου και περπατάει στο στενό πεζοδρόμιο με το πάσο της. Η μέρα μου κύλησε υπέροχα με εμένα να γκρινιάζω σε όλη τη διάρκεια του 8 ωρου ότι νυστάζω και ότι θέλω να σχολάσω και να πάω να ξεραθώ. Δυστυχώς τα σχέδια άλλαξαν όταν μου τηλεφώνησε μια καλή μου φίλη που είχα καιρό να δω. Συμφωνήσαμε να πάμε για μια αθώα μπίρα αν και νύσταζα του κερατά και ήμουν ντυμένη αλλοπρόσαλλα . φυσικά η μία μπίρα έγινα γρήγορα 5ποά και κάπου εκεί είχε πάει δώδεκα και κάτι. Αποφασίσαμε λοιπόν ,όχι να πάμε σπίτι γιατί ήμασταν αρκετά μεθυσμένες για να νυστάζουμε, για χορό. Για να μην τα πολυλογώ , θα σας τα πολυλογούσα δηλαδή αλλά δεν τα θυμάμαι. Θυμάμαι ότι χόρεψα πολύ τόσο πολύ που σίγουρα αύριο δεν θα μπορώ να γελάσω από τον πόνο στους μυς. Φυσικά χάλασα όλο το μεροκάματο μου σε ποτά, κάπνισα 1 μιση πακέτο ( έχω σοβαρές υποψίες ότι μου έκαναν τράκα όσο χόρευα) , και κάπου κοντά στο χάραμα αποφάσισα να σύρω το κουφάρι μου στο σπίτι. Κάθισα στον καναπέ διαλυμένη σε κομμάτια και απέκτησα 1 κιλό τρώγοντας πακοτίνια σαν φυτό μπροστά στην τηλεόραση. Και κοιμήθηκα όρθια με τα ρούχα. Σήμερα το πρωί ξύπνησα ξαπλωμένη στον καναπέ γιατί έπρεπε να ουρήσω για χιλιοστή φορά αφού μέσα στον ύπνο μου ήπια 3 μεγάλα μπουκάλια ζαγόρι. στο πορτοφόλι μου είχα το ποσό των 2,8 ευρώ και φυσικά δεν είχα ούτε ένα τσιγάρο. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας και αυτό που έμαθα σήμερα είναι να ντύνεστε καλύτερα στη δουλειά γιατί δεν ξέρετε ποτέ τι θα προκύψει !

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

the wind of change

Έρχονται κάποιες ώρες στη ζωή που πρέπει να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Που είτε θα συνεχίσεις να ζεις με τον ίδιο τρόπο και θα γκρινιάζεις είτε θα κάνεις μια ριζική αλλαγή. Όλα είναι θέμα απόφασης. Πολλές φορές η απόφαση είναι μεγάλη, όπως το να αλλάξεις χώρα ή πόλη ,άλλες πάλι είναι μικρή όπως το να αλλάξεις κουρτίνες ή το χρώμα των μαλλιών σου. η απόφαση είναι εύκολη όταν ξέρεις τι σου φταίει ή όταν νομίζεις ότι ξέρεις. Μα πολύ δύσκολη όταν δεν ξέρεις . Η παγίδα είναι πως καμιά φορά νομίζεις πως αν αλλάξεις κάτι θα είναι όλα καλά μα συνήθως δεν είναι αυτό το κάτι που πρέπει να αλλάξεις. Πολλές φορές η συνήθεια δεν σε αφήνει και περνάει πολύς καιρός μέχρι να καταλάβεις ότι έχασες πολύτιμο χρόνο. Χρόνο που δεν θα ζήσεις δεύτερή φορά και που την πρώτη τον σπατάλησες. Σε όλους τους ανθρώπους δόθηκε το δώρο της ζωής μα λίγοι το χρησιμοποίησαν σωστά. Δυστυχώς στη ζωή δεν δίνονται δεύτερες ευκαιρίες γι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτή τη μία που σου δόθηκε. Θεωρώ ότι ζουν πραγματικά οι άνθρωποι που κατάφεραν να ζήσουν 2 και 3 ζωές μέσα σε μία. Οι υπόλοιποι δεν έζησαν καν αυτή τη μία. Υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή χορτάτοι και άλλοι που στα γεράματα αναπολούν τις ευκαιρίες που είχαν. Δεν θέλω να γίνω στα τους δεύτερους .ούτε και συ. Ναι αλλά γιατί δεν κάνουμε κάτι? Σκέψου δέκα φίλους σου και πες μου ποιος πραγματικά νομίζεις ότι ζει, και θα σου πω κανένας . Φυσικά δεν θα μπορούσαμε όλοι να ζούσαμε 2 και 3 ζωές γιατί τότε δεν θα υπήρχε κοινωνία. Και θα υπήρχαν νόμοι και κανόνες .Αλλά στα αλήθεια γιατί υπάρχουν ;; Στην Ελλάδα ειδικά το παιχνίδι πάει κάπως έτσι. Σχολείο, εκπληκτικά παιδικά χρόνια με εικόνες από το χωριό, φροντιστήρια, άσκοπες σπουδές πάνω σε αντικείμενα που είναι παντελώς άγνωστα στην Ελλάδα, δωροδοκία βουλευτή για ρουσφέτι και τοποθέτηση του παιδιού σε κάποια επιχείρηση του δημοσίου, καλός γάμος, παιδιά και μπλα μπλα μπλα ζήτημα αν ξέρω 2 άτομα που ακολούθησαν εντελώς άλλο δρόμο. Ναι η ρουτίνα είναι καλή και σε όλους αρέσει η σιγουριά και η ασφάλεια αλλά πόσοι πραγματικά από αυτούς είναι ευτυχισμένοι ;; Η αλλαγή δεν επιφέρει την ευτυχία αλλά το διαφορετικό . Η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά στιγμές και εμπειρίες και αν δεν έχεις κάποιες καλές πόσο σίγουρος είσαι ότι ζεις ; Οι περισσότεροι πλέον δεν κάνουν αυτό που θέλουν μα με τον καιρό αρχίζουν να θέλουν αυτά που κάνουν γιατί δεν έχουν και πολλά περιθώρια επιλογής. Εσύ που θες να αλλάξεις θα κάνεις κάτι ;; Αν ναι , όταν το κάνεις θυμήσου να κοιτάς εκεί που θες να πας γιατί αλλιώς θα πάς εκεί που κοιτάς!!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

βραβεία!!!

Πριν λίγες μέρες δέχτηκα τα πρώτα μου βραβεία, στην blogοσφαιρα από τη Χρυσάφη και τη Λία.. τις ευχαριστώ πάραα πολύ και αφού τα παρέλαβα καλούμαι να πω 7 πράγματα που αγαπώ και 7 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα. Ξεκινάω με τα 7 πράγματα που δεν ξέρετε για μένα :
1 ) μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ιστορίας. όχι με σειρά. Μου καρφώνεται ένα γεγονός στο μυαλό , το ψάχνω και αρχίζω και το διαβάζω για μέρες.
2 ) δεν μου αρέσουν καθόλου τα σκουλαρίκια. Επάνω μου! δεν τα αντέχω και σπάνια θα με δείτε να φοράω.
3 ) είμαι αηδιαστικά αυθόρμητη. Λέω αυτό που σκέφτομαι και ειδικά όταν νευριάζω θολώνω και δεν μπορώ να σκεφτώ τις συνέπειες των λεγόμενων μου.
4 ) μου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες ήσυχες γειτονιές τα καλοκαιρινά απογεύματα της κυριακής.
5 ) έχω μια λίστα με 80 πράγματα που θέλω να κάνω πριν γεράσω και έχω ήδη κάνει τα 54.
6 ) θυμάμαι όχι τόσο καταστάσεις και λεγόμενα όσο τα συναισθήματα που ένιωσα κάποια στιγμή. Μπορεί δηλαδή να μην θυμηθώ τι άσχημο μου είπε κάποιος αλλά θυμάμαι πάντα το πώς ένιωσα όταν το έλεγε.
7 ) έχω θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μου με κάποια ταξίδια που έκανα μόνη μου και τον τρόπο που έζησα εκεί.
Συνεχίζω λοιπόν με τα πράγματα που αγαπώ :
1 ) αγαπώ απίστευτα την μυρωδιά της βενζίνης.
2 ) αγαπώ το χρώμα του ήλιου τα καλοκαίρια κοντά στο σούρουπο.
3 ) αγαπώ την μυρωδιά στον αέρα το καλοκαίρι στα νησιά.
4 ) αγαπώ την αίσθηση ελευθερίας που νιώθω κάποιες φορές.
5 ) αγαπώ τα ταξίδια
6 ) αγαπώ να μαθαίνω ξένες γλώσσες
7 ) αγαπώ τη θάλασσα.
Επειδή άργησα να απαντήσω δεν ξέρω ποιοι δεν έχουν παίξει γι αυτό καλώ όποιον δεν το έχει κάνει ακόμη!

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

What makes me a bitch!!!

Δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας και μας ξεχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους. Και ξέρω πως όσοι με αγαπάνε με αγαπάνε με αυτόν τον χαρακτήρα που διαθέτω !! είμαι μυστήριος άνθρωπος και καμιά φορά λειτουργώ παρασυρόμενη από τα συναισθήματα μου εν απουσία λογικής!! Γι αυτό και εκνευρίζομαι 23 ώρες το 24 ωρο. Ποια είναι τα πράγματα που την δίνουν τρελά?
1)οι άνθρωποι σε αργή κίνηση! Μου τη δίνει στα νεύρα όταν σε στενό πεζοδρόμιο ο μπροστινός μου πηγαίνει με το πάσο του. μπορεί να σκέφτεσαι τα χίλια δύο στο δρόμο ή να σου αρέσει να βαδίζεις αργά όμως οι από πίσω σου μπορεί να βιάζονται ή απλά να βαδίζουν γρήγορα. γι αυτό κούνα το κορμάκι σου να περάσουμε και εμείς.
2)οι άνθρωποι που μιλάνε αργά!! Εδώ το θέμα σηκώνει διευκρίνηση. το να μιλάς αργά γιατί σκέφτεσαι είναι οκ, το να μιλάμε όμως για χαζά θέματα και να κάνεις 47 δευτερόλεπτα να συντάξεις μια πρόταση 25 λέξεων είναι απαράδεκτο και εκνευριστικό.
3)οι χαζές ερωτήσεις!! Μπαίνω σπίτι!! ήρθες??? Εσύ τι λες????
4)οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. δεν ξέρεις τα πάντα επειδή διάβασες ένα βιβλίο, ούτε έχεις στιλ επειδή ντύνεσαι βιτρίνα .στην κατηγορία εντάσσονται και οι νεολαίοι που το παίζουν επαναστάτες και ζουν μέχρι τα 25 με τα λεφτά του μπαμπά. Βγες να δουλέψεις για να ζήσεις και μετά διαμαρτυρήσου !
5)οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λέξη εγώ σε κάθε πρόταση. Υπάρχει και το εσύ αυτός-ή-ό εμείς εσείς αυτοί. Άσε λοιπόν τους άλλους να πούνε πόσο γαμάτη είναι η ζωή σου.
6)οι γκόμενες που νομίζουν ότι είναι ωραίες. Το ότι σε κοιτάνε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ωραία. Μπορεί να μαθεύτηκε ότι το δίνεις εύκολα. Και τα 200 λαικ στις φωτογραφίες σου δεν σημαίνουν ότι είσαι θεά, αναρωτήσου από τους 2000 ‘’φίλους’’ σου γιατί δεν πάτησαν λαικ οι υπόλοιποι 1800!!
7)η μανία μου να ξεκινάω καινούργια πράγματα. Στο πρώτο έτος ξεκίνησα αργεντίνικο τανγκό , έκανα τρία μαθήματα. Στο τρίτο πήγαινα Rnb για 2 μήνες , μετά πήγα 3 φορές προπόνηση στην ομάδα του πανεπιστημίου, πέρσυ έκανα 3 μαθήματα Pole dancing. Πάντα μα πάντα ξεκινούσα κάτι πριν τελειώσω με το προηγούμενο. πράγμα που μου τη δίνει απίστευτα. Το ίδιο κάνω και με τα βιβλία ! τα διαβάζω μέχρι τη μέση και μετά περιμένω να γίνουν ταινία.φέτος άρχισα ισπανικά . αυτό το τελευταίο ελπίζω να μην το βαρεθώ.
8)οι αγενείς άνθρωποι! Η ευγένεια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του ανθρώπινου είδους. Και αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος πρέπει να διαθέτεις τα στοιχειώδη.
9)Οι άνθρωποι που μονίμως κάτι τους φταίει. Αν δεν σ αρέσει κάτι. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ.
10)οι κάγκουρες με τα χιλιοφτιαγμένα αμάξια που οδηγούν με 10 χιλιόμετρα την ώρα τέρμα μουσική και σταματάνε να πειράξουν ό,τι θηλυκό δούνε. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί. Υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι αν την πέσεις σε μια κοπέλα από το αμάξι σου ό,τι ηθικής και να ναι θα σου κάτσει??
11) οι χαζοκάγκουρες με την κλασική φόρμα dsquared με την φίρμα τυπωμένη (όπως είπε και ο μαικ στον μπραφ) στον π..τσο. πιθανή παραγγελία εσπρεσάκι στρέτο ή φυσικό χυμό και τοστ με 9 φέτες γαλοπούλα( κάνουν γράμμωση). Επάγγελμα : γιος του μπαμπά τους.
12)οι άνθρωποι που δεν εκτιμούν τίποτα. Πρέπει να σου συμβεί κάτι χειρότερο για να εκτιμήσεις αυτό που έχεις τώρα??
13) οι ανορθόγραφοι και εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν σωστά την μητρική τους γλώσσα.
14) ο κομμωτής στο αγαπημένο μου κομμωτήριο που μου είπε να βάψω τα μαλλιά μου μαύρα για να είμαι πιο φυσική και να μακρύνουν. Εγω τα θέλω καμένα ,και αφύσικα. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ. ειναι μαλλιά ΜΟΥ. και συ αν θες να δείχνεις πιο φυσικός βγάλε τους φακούς επαφής σου με χρώμα ..ήμαρτον. και Btw ως δασκάλα και με αφορμή το 14 να πω πως είναι ΚΑΜΕΝΟΣ το σωστό και όχι καμμένος. Λίγη ορθογραφία δεν βλάπτει.
15) το κράτος, που με έφτασε σε σημείο να ντρέπομαι που δίνω φαί στο σκύλο μου, τη στιγμή που άνθρωποι που πολέμησαν για μένα, ψάχνουν τις νύχτες στα σκουπίδια. και αυτό γιατί έχουν ακόμα αξιοπρέπεια.
16) οι ρουφιάνοι, οι προδότες,οι σκατάνθρωποι και αυτοί που επιβεβαιώνουν το ‘’όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια’’.
17)οι άνθρωποι που με κρίνουν από την εξωτερική μου εμφάνιση. όχι δεν με νοιάζει μόνο να ντύνομαι και να βγαίνω .αν δεν με ξέρεις μην κρίνεις γιατί η χαζοξανθιά που θεωρείς αλκοολική και χαζοβιόλα, έβγαλε ένα πανεπιστήμιο στην ώρα της και μιλάει 3 ξένες γλώσσες. επίσης έκανε ταξίδια που δεν θα κάνεις ποτέ.και τουλάχιστον κάνει κάποιους ανθρώπους περήφανους. εσύ κάνεις κανέναν ή μέχρι και οι γονείς σου σε λυπούνται??
18) καμιά φορά ο εαυτός μου, που δεν ακούω κανέναν και κάνω πάντα του κεφαλιού μου.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

παλιό-φιλη

Αναρωτιέμαι για πολλούς ανθρώπους σε τι είδους οικογένειες μεγαλώνουν και με αφορμή την προηγούμενα ανάρτηση μου θεωρώ πως δεν φταίνε αποκλειστικά οι γονείς για τον σκατοχαρακτήρα που διαμορφώνουν κάποια άτομα μεγαλώνοντας. Έχω ακούσει άτομα να μου σούρουν τα 1002 επειδή δεν τους έκανα μια χάρη, ή στον πρώτο καυγά να εκτοξεύουν άσχημα λόγια που είμαι σίγουρη ότι πιστεύουν. Δεν μ αρέσει να κρίνω ανθρώπους , γιατί δεν με θεωρώ ικανή να το κάνω και εγώ. Έχω εκπλαγεί από άτομα που βρισκόταν κάποτε στη ζωή μου ή από άτομα που εμπιστευόμουνα και θεωρούσα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να με πουλάνε με την πρώτη ευκαιρία. Και έχω τρανταχτά παραδείγματα. Κάποτε είχα μια φίλη πολύ κολλητή(ας την πούμε Χ.) , που την θεωρούσα δικό μου άνθρωπο . Δυστυχώς από ότι φάνηκε τη θεωρούσα μόνο εγώ γιατί ξαφνικά τα μυστικά μου έχουν διαρρεύσει. Μου το επιβεβαίωσε και μια κοινή γνωστή που ήρθε επισκέφτηκε από τα ξένα πριν λίγες μέρες. Συγκεκριμένα εχτές το βράδυ μου είπε χίλια πράγματα που ήξερε για μένα και που δεν έπρεπε να ξέρει, που ίσως αν δεν είχα πιει τόσο να τα θυμόμουν τώρα καλύτερα. Έχω μεγάλη αγάπη στο ποτό. Στον τόπο μου λένε άνθρωπο που δεν πίνει να μην τον εμπιστεύεσαι. Και όμως η Χ δεν έπινε. Σχεδόν ποτέ. Παρόλα αυτά την εμπιστευόμουν γιατί νόμιζα πως και εκείνη έκανε το ίδιο. Όταν λοιπόν η ξένη κοπέλα(ας την πούμε Μ.) μου είπε πως κάποια που θεωρούσα φίλη μου με βρίζει και με σχολιάζει, έμεινα ανέκφραστη. Αναρωτιέμαι από τι πηγάζει όλο αυτό και πόσα χρόνια άραγε με μισούσε.? Παρ όλα αυτά δεν έβρισα, δεν φώναξα παρά ξεστόμισα ένα it’s ok. Από μικρή με έμαθαν να μην είμαι καρφί. Και όταν με κάποιον είσαι χρόνια φίλος είναι ανέντιμο να βγαίνεις και να τον κράζεις σε γνωστούς σας. Πρέπει να σέβεσαι το γεγονός πως κάποτε ήτανε φίλος σου. Πέρασα πολλά με τη συγκεκριμένη κοπέλα και ίσως γι αυτό δεν έβρισα ίσως και να ντράπηκα την ξένη κοπέλα. Σε άνδρες μπορεί να μην φέρθηκα ποτέ καλά, στις φίλες μου όμως ήμουν και θα μαι πάντα εντάξει. Ίσως αν έκραζα και γω να ένιωθα τώρα καλύτερα μα δεν μου πάει η καρδιά να το κάνω. Ακόμα και όταν η Μ. μου είπε πως η Χ. με ζηλεύει και πάλι την υπερασπίστηκα . Δεν θα έβριζα ποτέ κάποιον με τον οποίον πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου γιατί τότε θα ήμουν ηλίθια που τον έκανα τόσα χρόνια παρέα. Το μόνο κρίμα στην όλη υπόθεση είναι πως εκτεθήκαμε αμφότερες σε τρίτους , και η χτεσινή κουβέντα με την Μ. μου χάλασε όλο το βράδυ. Δεν ήξερα πως η Χ.ακόμα ασχολείται μαζί μου. Δεν ήξερα ότι με μισεί τόσο. Στην τελική ποτέ δεν κατάλαβα τι έκανα ΕΓΩ για να φτάσουμε ως εδώ. Και τέλος εδώ. Τελειώνω πριν καν αρχίσω το όλο θέμα. Δεν ξέρω γιατί το έγραψα, απλά έπαθα σοκ από τα λόγια της Μ. και έπρεπε να το γράψω . για να δικαιώσω τα τόσα άτομα που μου έλεγαν να προσέχω την Χ. και γω δεν άκουγα. Αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα στα λάθη… και τα λάθη πληρώνονται .. γι αυτό προσέχε τους φίλους σου γιατί μπορεί στο μέλλον να το πληρώσεις κάπως έτσι. Μ. σ ευχαριστώ!!!