Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα

‘’Nα τα πούμε; ’’ τρία πανέμορφα πιτσιρίκια με χοντρά μπουφάν και πολύχρωμα γάντια με κοιτούσαν απορημένα..O καυτός καφές μόλις μου είχε κάψει τη γλώσσα και τα νεύρα μου ήταν τεντωμένα. Τα πιτσιρίκια τσίριζαν παράφωνα το αρχιμηνιά και αρχιχρονιά και ενώ ήθελα να τους φωνάξω πως είναι Χριστούγεννα και λένε λάθος τραγούδι, τα άφησα να συνεχίσουν το τραγούδι περίπου μέχρι τη μέση, γατί αυτό που τα ενδιέφερε δεν ήταν να διαδώσουν το μήνυμα της γέννησης αλλά να μαζέψουν λεφτά, και έτσι έφυγαν ευτυχισμένα με το ποσό των 5 ευρώ που του έδωσα. Η μέρα μου συνεχίστηκε στα μαγαζιά με την καμένη μου γλώσσα να μου χαλάει τη διάθεση..στα μαγαζιά επικρατούσε το αδιαχώρητο. Πανικόβλητοι καταναλωτές ψώνιζαν ό, τι είχε σε προσφορά το μαγαζί απλά γιατί είναι Χριστούγεννα. Ομολογώ πως και η ίδια ως άλλο θύμα του καταναλωτισμού έχω κάνει άχρηστες αγορές τέτοιες μέρες. Θυμάμαι πέρσι τα Χριστούγεννα όπου τα πέρασα στο Βερολίνο με τις κολλητές μου , και είχα αγοράσει ένα υπέροχο μαύρο-γκρι δερμάτινο με περίεργα κρόσσια απλά και μόνο γιατί από 250 ευρώ ,ήταν σε προσφορά στην τιμή των 80! Ε μα Χριστούγεννα ήταν τι να έκανα;; Επειδή όμως ξέφυγα από το θέμα ας επανέλθω. Χριστούγεννα πλέον νιώθουν μόνο τα παιδιά. Με ένα δώρο γίνονται ευτυχισμένα και δεν σου κρατάνε κακία ποτέ. Για τους μεγάλους πάλι τα Χριστούγεννα είναι ως εξής :
Ξυπνάς το πρωί με πιτσιρίκια να χτυπάνε επίμονα το κουδούνι για να σου πουν τα κάλαντα. Μετά τρέχεις να προλάβεις τα μαγαζιά όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Ξοδεύεις όλο το δώρο σου σε άχρηστα πράγματα που βρίσκεις απλά για να πεις πως αγόρασες και εσύ κάτι. Μετά κουβαλώντας τα άχρηστα που αγόρασες θα σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που βγήκες με το αμάξι στο κέντρο και θα κορνάρεις και θα βρίζεσαι με τους υπόλοιπους χριστιανούς που βγήκαν επίσης για να ψωνίσουν ότι να ‘ναι. Έπειτα ετοιμάζεσαι για το οικογενειακό δείπνο όπου τρως μέχρι να σκάσεις. Γιατί έτσι συνηθίζεται στα αθάνατα ελληνικά Χριστούγεννα. Πλακώνεσαι στα κρέατα και τα μελομακάρονα λες και είναι η τελευταία φορά που θα φας κρέας. Αφού φορτώσεις και την τελευταία γωνιά στο στομάχι σου είναι ώρα να ετοιμαστείς για να βγεις. Ετοιμάζεσαι λοιπόν και βγαίνεις, και στέκεσαι μια ώρα στην ουρά του επώνυμου κλαμπ με την miss γλάστρα και τον mister γαμάω και δέρνω( τον τούμπανο με το κουστούμι ντε) να σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω. Αφού λοιπόν έρθει η σειρά σου και κατορθώσεις να μπεις, θα πετάξεις μια περιουσία για να πιεις τα πετρέλαια που θα σε σερβίρουν. Θα στριμωχτείς θα σε ποδοπατήσουν ,θα καείς από τσιγάρα αλλά δεν θα γκρινιάξεις γιατί είναι άγιες μέρες και δεν κάνει. Μετά από ώρες και αφού ξεμείνεις πια από λεφτά σέρνεις το κουφάρι σου μέχρι το σπίτι με το κεφάλι σου έτοιμο να σπάσει και το στομάχι σου διαλυμένο. Πέφτεις νεκρός για ύπνο με την πεποίθηση πως πέρασες ωραία. Το επόμενο πρωί ξυπνάς ..νωρίς.. γιατί τα ανίψια σου τσιρίζουν να τους δώσεις τα δώρα, και οι συγγενείς έχουν ήδη στρωθεί για να φάτε. Ξανά!! Ό, τι απέμεινε από χτες αφού η μάνα μαγείρεψε για ένα λόχο .Η γαλοπούλα έχει γίνει σαν λάστιχο αλλά δεν πειράζει. Όλη η οικογένεια έχει μαζευτεί στο οικογενειακό δείπνο για να τσακωθεί όπως και κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά τρώς και πάλι τον άμπακο και μετά νυστάζεις και γκρινιάζεις. Αλλά δεν κοιμάσαι. Γιατί πρέπει να βγεις και πάλι να γιορτάσεις τη γέννηση του θεανθρώπου και να περάσεις καταπληκτικά …Και βγαίνεις ξανά ,και στριμώχνεσαι και πάλι με τα ‘’καλά’’ σου ρούχα , και πίνεις και πάλι υγρά μπαταρίας μέχρι να σου ρθει να ξεράσεις. Γυρνάς λοιπόν στο σπίτι, ξερνάς και κοιμάσαι αηδιασμένος. Το επόμενο πρωί σε πιάνει εκείνη θλίψη ,πως τα Χριστούγεννα πέρασαν και δεν είσαι πια παιδί, δεν χάρηκες όπως πέρασες αυτές τις μέρες,μεγάλωσες ,και άλλα τέτοια. Καλώς ήρθες στον ενηλίκων. Xρόνια πολλά!!!

8 σχόλια:

  1. Πολύ ρεαλιστική ανάρτηση!
    Αν και προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ σε club Χριστούγεννα, προτιμώ να τα περνάω πιο χαλαρά, πιο "παιδικά" ίσως...

    Σε χαιρετώ, σκασμένη από το αθάνατο-χριστουγεννιάτικο-τραπέζι!!!
    Να περάσεις υπέροχα απόψε! Χρόνια πολλά και ό,τι επιθυμείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxxa!!!και γω έτσι σκασμένη είμαι.. χρόνια πολλά σε όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχ
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καλύτερη κριστμασ τάιμ περιγραφη εβερ!

    Θυμάμαι πέρυσι τα χριστούγεννα που ήμουν στην Πράγα και αντι να ψωνίζω για το θεϊκό κορμί μου, ψώνιζα για το μαλακα τον τότε γκόμενο ο οποίος κρυβόταν στην τουαλέτα, την έπαιζε και έστελνε το βιντεάκι σε άλλη γκόμενα. 3.000 μου κόστισε εμενα εκεινη η μαλακια!

    Καλή χρονιά αγαπημένο πλάσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα τα λες ! και έτσι περνά και η πρωτοχρονιά και οι γιορτές γενικότερα!
    Mary μου πέρνα από το Blog μουυ ! http://mistikapsemata.blogspot.com/

    Έχεις πρόσκλησηηη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γαμάει κ δέρνει ,,,,χίλια σόρρυ αλλά πέθανα στο γέλιο όταν το διάβασα..τέτοιες μλκσ κάνουμε και μασ λένε και κακομοίρες..btw πέρσι χριστούγεννα και γω στην Πράγα ήμουνα!!! καλή χρονιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά κι εγω που το έζησα, όταν το καλοσκέφτηκα, πέθανα κι εγω στο γέλιο. Ναι ρε πούστη μου! Μαλακία μεγάλη να είσαι υπεράνω και να σε λένε και κακομοίρα. Πάντως το 2012 φαίνετε να μου μπαίνει με τρελά κέφια (ετοιμάζομαι να ντυθώ αγιοβασιλίτσα και να υποδεχτώ ενα μικρο θεο). Εαν λήξει αίσια και μια αυριανη μαλακια νομίζω πως αυτη θα ειναι η χρονιά μου!

    Φιλώ σε σβουριχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έχω γράψει πολλές φορ΄ς κι από το βλογάκι μου (αλλά ποιός με ακούει;). Τρίχες είναι οι γιορτές και μάλιστα οι θρησκευτικές που είναι και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Αν θέλουμε (και θέλουμε) να ξεκουραστούμε μερικές μερούλες, να καθιεωρθεί αυτό νομίμως και όχι να μπερδεύονται οι αργίες με σαββατοκύρικα και να χάνονται. Να λέμε: Στο τέλος του Δεκέμβρη δικαιούμαστε μιά εβδομάδα χαλάρωση. Να το κάνουμε χωρίς τα ηλίθια προσχήματα θρησκευτικών γιορτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή