Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Bitch 1 ( πωλήτριες)

Κατ αρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κάτι με όλες τις πωλήτριες και πως η ίδια έχω εργαστεί σε αυτό το πόστο με τεράστια αποτυχία καθώς αρνούμουν να κάνω αυτό που σιχαίνομαι να μου κάνουν ( βλ. κυνήγι ).

Μαγαζί 1 Ξεκίνησα λοιπόν χτες το απόγευμα με μια φίλη μου να πάμε στα μαγαζιά, και η αντιμετώπιση που είχαμε από τις περισσότερες ήταν στην καλύτερη περίπτωση απαράδεκτη. Θα ξεκινήσω από την αγαπημένη αλυσίδα καλλυντικών που όλες αγαπάμε. Ναι αναφέρομαι στα hondos center. Μπαίνουμε λοιπόν να ψωνίσουμε καλλυντικά στο ισόγειο , όπου βρίσκονται και τα πιο ακριβά. Να τονίσω πως από τότε που ανακάλυψα τα mac το μόνο που αγοράζω από εκεί είναι μάσκαρα. Πάμε όμως να πάρει η φίλη μου ένα ρουζ dior. Η κότα που έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης εταιρίας αφού έριξε μια γρήγορη ματιά στα ρούχα μας, και κοίταξε αηδιασμένη τα all star της φίλης μου και τη δική μου μη επώνυμη τσάντα ήρθε ανόρεχτη και με ύφος ‘’τι θέλουν εδώ οι παρακατιανές’’ να μας εξυπηρετήσει ή καλύτερα να μας τονίσει το ότι δεν έχουμε λεφτά να ψωνίσουμε από κεί και ότι είναι ακριβά. Βέβαια ξέχασε να μας πει ότι δεν έχει βγάλει καμιά σχολή αισθητικής ,ότι στο χωριό της ο Christian είναι ακόμη άγνωστος και ότι και για εκείνη είναι ακριβά αφού βγάζει 500 ευρώ το μήνα οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι το ύφος τόσων καρδιναλίων ‘’δουλεύω στην ντιόρ ‘’ που αν δεν είχε ο θείος της γνωστό ένα ξάδερφο του θείου του Χόντου θα ήταν ακόμα στο χωριό της. Συνεχίσαμε στον δεύτερο όροφο όπου σταματήσαμε στην seventeen για μολύβια χειλιών , η τσόντα που δουλεύει εκεί φυσικά μας έριξε το ίδιο απαξιωτικό βλέμμα με την κότα του κάτω ορόφου και μας ρώτησε αν θέλουμε βοήθεια. Αν και είπαμε όχι , μας έδειξε ένα κάρο μαλακίες πάνω στο χέρι μας. Όταν της ζητήσαμε να μας αφήσει λίγο μόνες μας ,προφανώς κατάλαβε ότι θέλαμε να μας στείλει κάποια άλλη αφού μέσα σε 10 λεπτά ήρθαν άλλες 10 κοπέλες να μας ρωτήσουν αν θέλουμε βοήθεια. Όταν ζητήσαμε βοήθεια, δηλαδή ένα χαρτί με ντεμακιγιάζ για να βγάλουμε τα μολύβια από το χέρι μας, η τύπισσα εκνευρισμένη μας έδωσε το γνωστό προπολεμικό μαντιλάκι το οποίο φυσικά δεν ξέβαφε. Φύγαμε εκνευρισμένες και φυσικά δεν πήραμε τίποτα, αλλά πήγαμε στα mac που οι κοπέλες είναι και ευγενέστατες και μας έβαψαν κιόλας.

Μαγαζί 2 Σειρά είχαν τα sephora όπου με την κάρτα μέλους μου είχα έκπτωση για λίγες μέρες. Πήγα λοιπόν να πάρω ένα κραγιόν καινούριο του ysl. Αν και ξεκαθάρισα σε ένα 20 χρόνο που ήρθε να με εξυπηρετήσει πως ψάχνω για φούξια ,εκείνη επέμενε να μου δείχνει κάτι πορτοκαλοκαφέ κραγιόν. Της εξήγησα ότι ΔΕΝ θέλω βοήθεια και ότι θέλω να κοιτάξω ΜΟΝΗ μου. Τη στιγμή εκείνη μπήκε μια γνωστή μου και ακολούθησε το εξής σουρεαλιστικό σκηνικό. Μιλούσα με τη γνωστή μου για μια άλλη γνωστή μας ενώ η πωλήτρια μου χε πιάσει το χέρι και μου άπλωνε κραγιόν. Η φίλη της γνωστής μιλούσε ασταμάτητα η δικιά μου φίλη μου έλεγε άλλα και η πωλήτρια μου έκανε ερωτήσεις σχετικά με όλα αυτά που μου έιχε απλώσει. Έφυγα εκνευρισμένη και έχασα και την έκπτωση.

Μαγαζί 3 στη συνέχεια έπρεπε να ψάξουμε για φόρεμα για τη φίλη μου καθώς ορκίζονταν ο καλός της. Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα γνωστό κατάστημα τύπου carouzos όπου οι πωλήτριες μόλις μας είδαν γελούσαν μεταξύ τους επί ένα 10λεπτο σχολιάζοντας το ντύσιμο μας. Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ και η φίλη μου ,ότι είχαμε σχολάσει από τη δουλειά και φορούσαμε τζιν, μποτάκια εγώ ,all star εκείνη , μια λευκή μπλούζα και δερμάτινο εγώ, ένα καρό πουκάμισο εκείνη. Φυσικά δεν φορούσαμε φόρεμα, πέρλα στο λαιμό και δεν κρατούσαμε ακριβή τσάντα γι αυτό και είσοδος μας ήταν κατά κάποιο τρόπο απαγορευμένη. Αυτές ,3 στον αριθμό ,αν και στο μαγαζί δεν ήταν κανένας ήταν ντυμένες βιτρίνα του Massimo dutti και φυσικά είχαν και ένα τουπέ λες και δουλεύουν στη Vogue και πήγαν για φωτογράφιση οι παρακατιανές από το δρόμο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως έχουν τουπέ από τη στιγμή που απλά διπλώνουν ρούχα και πάνω κάτω βγάζουμε τα ίδια λεφτά. Για να μην αναφέρω πως ούτε καμιά στυλιστική έχουν σπουδάσει ,ούτε έχουν προυπηρεσία κάπου. Αλλά επειδή μας εκνεύρισαν τις αναγκάσαμε να κατεβάσουν όλα τα ρούχα , για να τα δούμε και αφού δεν πήραμε τίποτα ,φύγαμε με άδεια χέρια και με 2 κατάρες έκαστη από την κάθε πωλήτρια , σύνολο 6. Ποιος γελάει τώρα?

Μαγαζί 4. Μεγάλο κατάστημα ρούχων επίσης, όχι πολυεθνική. Μπαίνουμε μέσα ,χαιρετάμε, η κοπέλα καρφώνεται και πάλι στα ρούχα μας . Ρωτάμε για φόρεμα ,προτείνει τα zara που είναι και οικονομικά. Το προσπερνάμε τη ρωτάμε για το μικρό κόκκινο φόρεμα της βιτρίνας ,μας λέει δεν έχει νούμερο, λέμε να ρίξουμε μια ματιά. Προσφέρεται να βοηθήσει και της δίνουμε πληροφορίες. Ενώ της λέμε ξεκάθαρα πως θέλουμε φόρεμα για ορκωμοσία , προφανώς η κοπέλα καταλαβαίνει πως η ορκωμοσία θα γίνει στο los angeles στο πάρτυ των όσκαρ και αρχίζει να μας δείχνει ό,τι πιο άκυρο .Τουαλέτες με φτερά, με ουρά, εξώπλατα φορέματα με στρας ,και άλλα τέτοια καθημερινά ρούχα που φοράει η κοπέλα της διπλανής πόρτας. Τελικά πήραμε φόρεμα από τα zara όπου καμία δεν μας έπρηξε και ψωνίσαμε με την ησυχία μας.

Μαγαζί 5 κομμωτήριο. Αν και επέμεινα να πάμε στην δικιά μου κομμώτρια που είναι και θεά και άπαιχτη στη δουλειά της, η φίλη μου επέμενε να πάμε στις ‘’κομμώσεις Σούλα’’ που είναι φίλη της θειάς της. Η κυρά-Σούλα το μόνο που ξέρει να κάνει σε μαλλιά είναι το γνωστό κρεπάρισμα μπόμπα, αν και η φίλη μου ξεκαθάρισε πως ήθελε ένα χαλαρό κυματιστό χτένισμα γιατί η ορκωμοσία και το τραπέζι ήτανε πρωί, η κυρα- Σούλα την έκανε σαν την Νταιάνα Ρος στο πιο χαλαρό της. Να αναφέρω και την κοπελίτσα στο –ο θεός να το κάνει- κομμωτήριο όπου είχε ένα τουπέ ‘’ δουλεύω στο Vidal Sassoon ‘’ ενώ το μόνο που έκανε ήταν να σκουπίζει τρίχες. Αφού η φίλη μου πλήρωσε το φιλικό ποσό ( γιατί η κυρά-Σούλα είναι και φίλη με τη θειά της ) των 30 ευρώ για το κεφάλι καρμπολάχανο, φύγαμε τρέχοντας για να προλάβει να λουστεί μπας και πέσουν.

Αυτή ήταν μια τυπική μέρα στα μαγαζιά με τις πωλήτριες του σήμερα. Φυσικά δεν θέλω να φανώ κακιά. Υπάρχουν κοπέλες που κάνουν αυτή τη δουλειά που τους βγάζω το καπέλο. Ανέχονται την κάθε τρελή 90 κιλών που θέλει το φόρεμα το small , γεμίζοντας ιδρωτίλα τα δοκιμαστήρια. Είναι ευγενικές ,χαμογελαστές και το κυριότερο εξυπηρετικές. Όπως είπα και πιο πάνω έχω δουλέψει σε αυτό το πόστο με αποτυχία, καθώς η αφεντικίνα μου ήθελε να κυνηγάω τον πελάτη από πίσω και να τον πρήζω , πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω και φυσικά δεν είχα την υπομονή να εξηγήσω στην παραγεμάτη κοπελίτσα, πως ΔΕΝ ΧΩΡΑΣ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ σε κανένα βινύλ κολάν. Ως πωλήτρια οφείλεις να είσαι ευγενική , χαμογελαστή και εξυπηρετική , γι αυτό χαμογελάστε και λίγο και διώξτε το ύφος μου σκότωσες τη μάνα αν ο πελάτης δεν πάρει κάτι..

10 σχόλια:

  1. Γέμισες τις μπαταρίες σου βλέπω...χαχα!Νιώθω σαν να ήμουν εκεί,η τρίτη της παρέας και δεν έχεις και άδικο!Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι όμως τα περιγράφεις :).
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα υποκλίνομαι....έτσι ακριβώς....ειδικά στα hondos αυτό που σε παρακολουθούν και σε πάνε από πίσω λες και άλλη όρεξη δεν έχεις να τους κλέψεις είναι tragiiic που λέει και η τασούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά δεν θέλω να τις πάρει και όλες η μπάλα. πχ στα mac είναι ευγενεστατες και δεν σε πρηζουν κιολας . ειδικα στα χοντος ελεος, τις προαλλες ψωνισα 50 ευρω και δεν μου εβαλε ουτε το προπολεμικο μαντιλακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχα! το μαγαζι τεσσερα με εξεπληξε! επρεπε να της πεις "η ορκομωσια γινεται εντος Ελλαδας οχι στο los angeles!" οκ! θελω να βγω μαζι σου μια φορα για ψωνια! κατι τετοια εχουν πολυ πλακα! ενταξει! μεχρι ενα οριο βεβαια! :Ρ φιλακια πολλα! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό πάλι με το υφάκι των πωλήτριων που το πας??
    Στην Κηφισιά 2 τινά μπορούν να σου συμβούν (μεση εναλλακτική δεν υπάρχει)
    Μπαίνω με φόρμα βελουτέ και παπούτσι nike.
    Η πωλήτρια υποψιάζεται ότι θα δει το σήμα juicy κάπου για να ησυχάσει...
    Δε θα το δει γιατί την έχω πάρει από τη λαϊκή... :-p
    Με βλέπει να κοιτώ κάθε λίγο και λιγάκι στο δρόμο... Της εξηγώ ότι έχω παρκάρει ανορθόδοξα...
    Νομίζει ότι έχω καμπριολε... ενώ εγώ εχω απλά ποδήλατο ξεκλείδωτο.
    Μέχρι να το διαπιστώσει έχει κάνει 100 τεμενάδες.
    (στην κηφισιά και luis vitton) να κρατάς θα νομίσουν ότι είναι γνήσια οι πωλήτριες κι ας μην είναι.

    Η άλλη περίπτωση είναι να σε καταλάβουν ότι δεν έχεις αλλά επειδή ΔΕΝ ξέρουν με ποιον - ποιαν Κηφισιώτισα είσαι κολλητή (απ'αυτές που τους τα ακουμπάνε καθημερινά) κάνουνε τουμπεκί γιατί δε τους παίρνει να χάσουν την πελάτισά τους...

    Καλή σου μέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @little princess έχει πλάκα όταν δεν θες εσύ να ψωνίσεις κάτι..
    @λιακάδα το υφάκι δεν το κατάλαβα ποτέ μιας και βγάζοουν 500 ευρώ το μήνα. χτες πήγα στα hondos center γιατί αγοράσω ένα σαπούνι demaquillage της estee lauder επέμενε λοιπόν η τύπισσα να πάρω και το σκραμπ, την κρεμα και μου λεει ειναι οικονομικά όλα μαζί. της λέω πόσο και μου λέει ένα ποσό γυρω στα 180, μα είμαστε σοβαροί με τί κριτήρια της φάνηκε φτηνό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γω έπαιρνα estee αλλα δεν ξαναπήρα γιατί έμαθα ότι κάνουν τεστ πάνω σε ζώα...
    Μόνο το άρωμά μου είναι estee πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα το είδα....αλήθεια λες??? γαμώτο!! και είναι ίδια εταιρία με την mac ,,και όλα μου τα καλλυντικά είναι mac... νιώθω άσχημα...

      Διαγραφή
    2. Πάραυτα μπορείς να μη μείνεις άπρακτη!
      Στείλε ένα γράμμα στην εταιρεία κάνοντας πως δεν ξέρεις... ρώτα την αν κάνει τεστ και αν κάνει (που κάνει) τότε διαμαρτυρήσου!
      Καλημερα!

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ και στα hondos στα Ιωάννινα το ιδιο είναι....όπως ειπες 500 ευρώ περνετε γιατί κάνετε λες και δουλευετε για την ψωναρα τηs Victoria secret...ψωναρες όλες οι πωλήτριες....επισης εχουν βαλει τόσο σοφά στα προσωπα που θα κάνουν και κανα μήνα να ξεβαφτουνε....αλλά μολις βγαλουν ολο το σοφά θα είναι κακασχημες....το πως ντύνομαι δεν επρεπε να σε αφορά....εσύ εισαι εκεί για να πουλήσης άρα κάνε τη δουλειά σου εγώ λεφτά σου δινω...που τα βγαζω δουλεύοντας 15 ώρες την ημέρα άρα όταν θα ερθω στο μαγαζί στο οποιό εισαι απλά μια τυποτένια πουλητρια δεν σου ανήκει κάνε τη δουλειά σου....μετά από δουλειά 15 ωρών το μόνο σιγουρο είναι ότι δεν με νοιαζει πως είμαι θελω να παρω αυτό που θελω και να παω σπιτι να κοιμηθώ....απορώ με τόσο κόσμο που κάνει παραπονά δεν ακουσε ή διαβασε κανεις υπεύθυνος να τις βαλει σε τάξη...να τους θυμίσει ότι στην δυσκολη εποχή είναι ευκολο να χασεις τη δουλειά σου και δυσκολο να ξαναβρείς άλλη?????????????????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή