Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

i am in miami bitch

Πάντα στις ταινίες έτρεφα μια ιδιαίτερη προτίμηση προς τις κακούς χαρακτήρες. Δεν ξέρω το λόγο , μα πάντα απεχθανόμουν τις φτωχιές πλην τίμιες και καλόκαρδες ηρωίδες που υπέφεραν από τα βασανιστήρια της εκάστοτε bitch που ήθελε να καταστρέψει τις ζωές τους. Οι κακοί πάλι με έμφαση στους γυναικείους ρόλους μου βγάζανε ένα θαυμασμό και μια συμπάθεια. Φυσικά δεν μιλάω για κακούς άνευ λόγου και αιτίας ,όσοι εκδικούνταν είχαν πάντα κάποιους λόγους. Αν και είμαι της άποψης πως αν κάποιος προσπαθεί να καταστρέψει τη ζωή σου δεν κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και κλαις τη μοίρα σου αλλά παλεύεις, στις ταινίες πάντα με γοήτευε η επιμονή κάποιον γυναικών να πάρουν αυτό που θέλουν με κάθε μέσo. Φυσικά η κόντρα αν δεν ξεκινούσε για λόγους καριέρας, ξεκινούσε για το γνωστό λόγο που βασανίζει το μυαλό των 95% των γυναικών, τους ΑΝΔΡΕΣ. Θα παραθέσω μερικές από τις αγαπημένες μου :

1 ) soraya Montenegro : όλα ξεκίνησαν από τον κακομαθημένο πλούσιο Λουίς Φερνάντο Ντε λα βέγκα, όπου όπως σε όλους τις ταινίες άλλαξε για χάρη της καλόκαρδης Μαρίας της γειτονιάς. Η Σοράγια μην μπορώντας να αντέξει πως την παράτησε για μια ρακοσυλλέκτρια παρακατιανή θέλησε να πάρει εκδίκηση. Έκανε τα πάντα. Απήγαγε κόσμο, σκότωσε πολλούς, έπεσε από μια τζαμαρία 10 ορόφων, έκανε φυσιοθεραπείες για 10 χρόνια με μόνο σκοπό της ζωής της να πάρει εκδίκηση από εκείνη την παρακατιανή, η οποία περνούσε τον χρόνο της δίνοντας λεφτά στους φτωχούς και ταίζοντας μικρά μεξικανάκια. Θαύμαζα πάντα την επιμονή της Σοράγιας η οποία δεν κατάφερε ποτέ να πάρει εκδίκηση καθώς ο μαμόθρεφτος Ναντίνο ερωτεύτηκε τελικά την θετή της κόρη την οποίας των πατέρα παντρεύτηκε για να σκοτώσει λίγο αργότερα και να κληρονομήσει τα λεφτά του. ( σατανικό!) H γυναίκα αυτή αφιέρωσε όλη της ζωή της στο να εκδικηθεί τη Μαρία. Και ενώ στο τελευταίο επεισόδιο απαγάγει τη Μαρία σε ένα εξοχικό το οποίο περιχύνει με πετρέλαιο , το καταραμένο χέρι του γόη Λουίς Φερνάντο πετάγεται από το πουθενά και η Σοράγια καίγεται. Αυτό για να δείτε τι παθαίνει όποια κολλάει με πρώην. Γι αυτό ξεκολλήστε!!

2 ) H θεά Σωσώ Παπαδήμα : όταν μαθαίνει πως ο άνδρας της την απατά και μάλιστα με μια κακομοιριασμένη γυναικούλα σαν τη Φλώρα, η θεά Σωσώ δεν φέρεται σαν κατίνα, σχεδιάζει συνεχώς πώς να τον βγάλει από τη μέση. Σατανική και πανούργα, μισεί τους πάντες και τα πάντα και το μόνο που τη νοιάζει είναι πως θα κάνει κακό στους γύρω της και πως θα ξεφορτωθεί τον καζανόβα χασάπη άνδρα της, τον Aλέκο. Στη Σωσώ έτρεφα πάντα μια τεράστια συμπάθεια, γιατί καταβάθος μου φαινόταν πληγωμένη από όλους. Λάτρευα την εφευρετικότητα της και την επιμονή της να πετύχει το στόχο της. Στα συν ήταν το απίστευτο μαύρο χιούμορ της . Χόμπι της ήταν να κάνει φάρσες όταν έπληττε (χαχα), και να πίνει σκουλήκια με το ποτό της. Έτσι, για το κακό!! Στην προσπάθεια της να σκοτώσει τον λεγάμενο, ξεκλήρισε πολύ κόσμο. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Αλέκος παραμέλησε μια τέτοια γυναικάρα για ένα τσόκαρο( βλ. Φλώρα).

3) H μέγαιρα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Τασσώ Καββαδία. Λάτρευα το κακιασμένο βλέμμα της . Pοτέ δεν την αντιπάθησα γιατί σε όλες τις ταινίες θεωρούσα ότι είχε κάποιο δίκιο και καλά έκανε και το διεκδικούσε. Καθιερώθηκε από τους ρόλους κακιάς καθώς κυνηγούσε να καταστρέψει την Λάσκαρη που έτρωγε τα λεφτά του Μάνου Κατράκη. Βούλιαζε πλοία για να πάρει λεφτά, και προσπαθούσε να καταστρέψει το δεσμό του Κούρκουλου με την Καρέζη αφού έβλεπε την κόρη της να υποφέρει.

Βέβαια, στην πραγματική ζωή υπάρχουν πολλά πράγματα που σε κάνουν να θέλεις εκδίκηση από κάποιον. Υπάρχει όμως και μια μεγάλη κατηγορία γυναικών που είναι σκύλες με όλους άνευ λόγου και αιτίας. Είναι οι κοπέλες που έχουν μονίμως στο πρόσωπο τους μια έκφραση κάτι μου φταίει, γιατί πάντα κάτι τους φταίει. Τις εκνευρίζουν όλοι και όλα και είναι αγενείς και απότομew με όλους. Η κακία τους οφείλεται κυρίως στο ότι είναι τρομερά κομπλεξικές και στο ότι ζηλεύουν τους πάντες με την κακή έννοια. Ξεχωρίζουν από την ξινίλα που έχουν στα μούτρα τους και από τον αγενή τρόπο με τον οποίο θα σου απαντήσουν. Είναι η πιο μισητή φάρα γυναικών και θα έπρεπε να λιθοβοληθεί, να κοπανηθεί με σφυρί, να αφανιστεί ή να κρεμαστεί στην κεντρική πλατεία της πόλης για παραδειγματισμό. Κανείς δεν τις πάει και ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς αυτές.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω οτι σε αρκετα σημεια με βρισκεις συμφωνη! Δεν αντεχονται αυτες οι κακομοιρες μοιρολατρικες γυναικουλες των σιριαλ και των διαφορων τηλεοπτικων σειρων που ενω δεν κουνανε το δαχτυλακι τους ΟΛΑ τους πανε ρολοι...και η τυχη ειναι με το μερος τους, και τον καλυτερο γκομενο εχουν και μονο ενα τσουβαλι με φλουρια δεν πεφτει μπροστα τους!
    Οσον αφορα αυτο που λες στο τελος, δεν ξερω εχεις σκεφτει μηπως και αυτες οι γυναικες εχουν καποιο λογο να ειναι ετσι (π.χ. νιωθουν αναγκγη να αμυνονται απεναντι σε ολους και ολα με το δηλητηριο τους) και δεν γεννηθηκαν ετσι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να έχεις μούτρα! ότι και σου έχει συμβεί δεν δικαιολογείσαι να είσαι αγενής ειδικά με αγνώστους! δηλαδή πάνε για καφέ και ξεσπάνε στο σερβιτόρο??? τίποτα δεν δικαιολογεί την αγένεια και την κακοπροαίρετη ζήλεια.δυστυχώς μερικές το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι όσο πιο αγέλαστη τόσο πιο γοητευτική!! τραγικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μεταξυ μας οσες πιστευουν αυτο που λες (οσο πιο αγελαστη τοσο πιο
    γοητευτικη) οντως ειναι πυροβολημενες!! Το χαμογελο που μπορεις να χαρισεις ακομα και στον αγνωστο ειναι δωρο που μπορει να του φτιαξει τη μερα....Ισως η χολη να ειναι το μονο τους οπλο να κανουν αισθητη την παρουσια τους στο χωρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή