Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

WTF?


           Κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο τον τελευταίο καιρό.  Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την κρίση μέσης ηλικίας, ήρθε και τρέλανε εντελώς τις μεγαλύτερες ηλικίες.  Πριν βιαστείτε να με πείτε κακιά, σκεφτείτε λίγο και μόνοι σας και θα δείτε ότι πραγματικά μερικοί ηλικιωμένοι το χουν χάσει.Χτες το απόγευμα βγήκα για να κάνω τα ψώνια του νοικοκυριού μου.  στο δρόμο για το super market και ενώ περίμενα υπομονετικά στο φανάρι μια ηλικιωμένη γλυκύτατη γριούλα, αψήφισε τα πάντα διασχίζοντας με το καροτσάκι της λαικής το δρόμο. Φυσικά η κυκλοφορία σταμάτησε , τα αυτοκίνητα αρχικά κόρναραν αφήνοντας παγερά αδιάφορη την γριούλα που διέσχιζε το δρόμο με το πάσο της. Όταν οι οδηγοί άρχισαν να βρίζουν διαμαρτυρόμενοι  πως για τους πεζούς υπήρχε κόκκινο, η γριούλα γύρισε με ύφος και τους αποκάλεσε ‘’τσογλάνια’’ που δεν σέβονται τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σοκαρισμένη συνέχισα την πορεία μου όταν για κακή μου τύχη βρέθηκα πίσω από την εν λόγω κυρία στο επόμενο πεζοδρόμιο. Το πεζοδρόμιο στενό, η γριούλα αλάνι, και κάπως έτσι είχα κολλήσει πίσω της καθώς πήγαινε με το πάσο της και το καροτσάκι της πιάνοντας όλο το πεζοδρόμιο  αδιαφορώντας για τους υπολοίπους που βιαζόταν.  Ένας πιτσιρικάς που έκανε το λάθος  να της ζητήσει να περάσει δέχτηκε την εξής αντίδραση. Η γριούλα σταμάτησε , τον λοξοκοίταξε και του είπε ότι αν βιάζεται μπορεί να πάει από τον δρόμο , ύστερα συνέχισε και πάλι, αυτή τη φορά  με πιο αργό βήμα .
             Αφού κατάφερα να προσπεράσω τη γριούλα βρέθηκα στο μανάβικο της γειτονιάς για να ψωνίσω τα ζαρζαβατικά μου. Μπαίνοντας μέσα είδα μια άλλη γριούλα, το ίδιο γλυκιά και αθώα με την προηγούμενη. Η συγκεκριμένη γυρνούσε από καφάσι σε καφάσι, παραπονούμενη στο μανάβη για τα λαχανικά. Αφού έκανε 100 ώρες να διαλέξει ντομάτες, τις οποίες προόριζε για τρίψιμο, κατευθύνθηκε στον πάγκο με τις πατάτες. Οκ θα μου πείτε η πατάτα είναι πατάτα θα την κόψεις θα την βράζεις-ψήσεις-τηγανίσεις, άρα είναι εύκολη η διαλογή τους. Για εσένα ναι για την γριούλα πάλι όχι. Αφού έψαξε ένα δίχτυ 10 κιλών αποφάσισε πως καμία δεν ήταν καλή για τηγάνισμα και ανάγκασε το μανάβη, ο οποίος βρισκόταν σε ηλικία και στα πρόθυρα εγκεφαλικού, να φέρει άλλο ένα δίχτυ από την αποθήκη γιατί αυτές που είχε μπροστά δεν ήταν καλές. Αγανακτισμένος και κατακόκκινος ο μανάβης κουβαλούσε πατάτες πέρα δώθε . Η γριούλα αδιάφορη και απογοητευμένη δήλωσε πως καμία πατάτα δεν είναι καλή και επειδή δεν βλέπει καλά να κόβει, θα πάρει εκείνες τις προτηγανισμένες του μπαρμπα-στάθη που τις έφαγε και παλιά και ήταν και ωραίες. Πλήρωσε τις ντομάτες παραπονούμενη για την τιμή τους , και έφυγε σέρνοντας το καροτσάκι της. Ο μανάβης ήταν στα πρόθυρα φόνου, και εγώ όντας σε δύσκολη θέση αγόρασα 2 κιλά πατάτες γιατί ντράπηκα.
            Πηγαίνοντας σπίτι είδα ότι η γριούλα είχε όντως δίκιο γιατί οι πατάτες δεν τηγανίζονταν αλλά μαύριζαν και οι ντομάτες ήταν για κλοτσιές. Το ίδιο απόγευμα με βρήκε στα μαγαζιά να ψωνίζω με μια φίλη. Μετά από ώρα , βρισκόμασταν στην ουρά για το ταμείο. Στο μαγαζί επικρατούσε ο κακός χαμός και η ουρά ήταν μεν ατελείωτη αλλά προχωρούσε σχετικά γρήγορα. Λίγα λεπτά αργότερα παρατηρήσαμε πως είχαμε κολλήσει . Ο λόγος? Μα φυσικά μια ηλικιωμένη κυρία. Η εν λόγω κυρία, εκπρόσωπος του στιλ Άρτα- Γιάννενα , συνοδεύονταν από την κόρη της, καταζητούμενη επίσης από την αστυνομία μόδας. Ήταν εμφανές πως μένανε σε κάποιο χωριό και είχαν κατέβει για ψώνια. Ο λόγος που καθυστερούσαν την ουρά δεν ήταν επειδή είχαν πολλά ρούχα, αλλά γιατί η κυρία επέμενε να της κόψουν κάτι από την τιμή του φορέματος. Άδικα οι κοπέλες στο ταμείο της εξηγούσαν πως πρόκειται για πολυεθνική και δεν μπορούν να κάνουν παζάρια. Η κυρία επέμενε να μην της κόψουν απόδειξη και να μειώσουν την τιμή του φορέματος και πως λόγω κρίσης πρέπει να κόβουνε λίγο. 20 λεπτά μετά και αφού το πήρε απόφαση, έφυγε χωρίς να αγοράσει το φόρεμα και φωνάζοντας πως δεν πρόκειται να ξανα ψωνίσει από εκεί.Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο ,τα συμπεράσματα δικά σας.

5 σχόλια:

  1. Αχ, εμένα ου χει τύχει παππούς στο ΙΚΕΑ που έχει πάρει τα πάντα απ τα δείγματα (και είχαν ταμπελάκι όλα τα αντικείμενα πάνω ΔΕΙΓΜΑ - ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ) και στο ταμείο φάγαμε δεν ξέρω κι εγώ πόσην ώρα να τσακώνεται με τη δύστυχη ταμεία γιατί εκείνος επέμενε να πάει εκείνη να του τα φέρει... Στο τέλος έφυγε σιχτιρίζοντας. Επίσης χτες έπεσα πίσω από βρωμόγρια στο ταμείο του σικ φούρνου που πήγα να ρημαδοπάρω μια τυρόπιτα γιατί μάλωνε την κοπέλα στις τυρόπιττες επειδή τα ταμπελάκια δεν ήταν ευανάγνωστα, μετά ήθελε ένα ποτήρι νερό και μετά έψαχνε καμιά ώρα στο ταμείο να βρει ψιλά μέσα στο πορτοφόλι και τελικά έδωσε πενηντάρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. axaxaxaxxaxaxaxaxxa....ο παππούς τραγικός.. αχαχαχαχχαχαχ.. καλά αυτές με τα λεφτά δεν υπάρχουν που παίζουν με τα ψιλά και με τα νεύρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε αγαπη μου, εναν φυσιολογικά άνθρωπο δεν συνάντησες?
    δικιο εχεις. καθημερινό φαινόμενο εδώ στο νησι.
    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχαχαχα!καημενη μου...εγω παντα συμπαθουσα τους ηλικιωμενους παππουδες, οι γυναικες ειναι πιο σπαστικιες!
    πολυ φοβαμαι οτι κι εμεις ετσι θα καταληξουμε καποτε!
    χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι κι εσύ όμως, μέσα στην τύχη! Τι να σου (ή καλύτερα σε) πω;
    Πάντως, το είπες και μόνη σου. Ναι μεν γκρίνιαζε 4 ώρες, αλλά, αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο τελικά. Κάτι ξέρουν παραπάνω, απλώς, το δείχνουν με λάθος τρόπο..(ο συνήγορος του διαβόλου είμαι)

    Φιλιά και άλλαξε τόπο διαμονής για να σωθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή