Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τα περιστέρια!!

Καθόταν μόνη της στην πλατεία κοιτάζοντας τον ήλιο και χαζεύοντας ένα σμήνος με περιστέρια. Φορούσε το καινούριο της φόρεμα και στεκόταν ακίνητη για ώρες! Είχαν επέτειο σήμερα μα εκείνη ήτανε μόνη. Κρατούσε ένα πακέτο τσιγάρα που της είχε πάρει το προηγούμενο βράδυ. Του είχε ζητήσει ένα λουλούδι μα εκείνος μπερδεύτηκε.. πάντα μπερδεύονταν στο τι πρέπει να κάνει..Το βλέμμα της κόλλησε πάνω του καθώς τον είδε να έρχεται! Κάθισε δίπλα της και την κράτησε σφιχτά στην αγκαλιά του για ώρα. Τα επόμενα λεπτά που πέρασαν δεν θυμάται και πολλά..Εκείνος της έλεγε πως πάλι τον άφηνε, πάλι έφευγε και πως αν τον αγαπούσε δεν έπρεπε να το κάνει, αν τον αγαπούσε έπρεπε να είναι μαζί του εκεί γιατί αν ήταν ερωτευμένη θα ήθελε εκείνον και μόνο για να είναι καλά..Όση ώρα της μιλούσε εκείνη χάζευε την πλατεία και το σμήνος με τα περιστέρια. Σκεφτόταν πως τόσα χρόνια τα κοίταζε και πάντα βρισκόταν στην ίδια μεριά της πλατείας. Στη μεριά με τις καφετέριες και τον κόσμο. Θα μπορούσαν να είναι στην άλλη μεριά, εκείνη με τα λουλούδια. Θα ήταν πιο ευτυχισμένα εκεί!
Εκείνος συνέχιζε να της μιλάει για εκείνους, για τη δουλειά του, για διάφορα… όση ώρα μιλούσε εκείνη κοιτούσε τα πράσινα μάτια του και πόσο πολύ θα της έλειπαν!
-θα φύγω !
-Κάθε φορά τα ίδια λες Χλόη! Πάντα φεύγεις και πάντα γυρνάς. Θα παραγγείλω ποτό θέλεις?
Η κοπέλα έγνεψε καταφατικά και λίγη ώρα μετά στο τραπέζι ήρθανε 2 τεκίλες.. Καθώς έπινε το ποτό του φαινόταν όλο και πιο νευρικός. Συνέχιζε να μιλάει για εκείνους και σχεδίαζε διάφορα.
-Τίποτα δεν αλλάζει! είπε το κορίτσι. Πάντα κάνουμε σχέδια και όλα μένουνε ίδια!
-Όλα θα αλλάξουν μωρό μου! Μείνε εδώ και θα δεις..τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα στο μέλλον όμως όλα θα αλλάξουν.
Η κοπέλα τελείωσε το ποτό της και κοίταξε πάλι τα περιστέρια. Ένα-ένα είχαν αρχίσει να πηγαίνουν για πρώτη φορά στην άλλη μεριά της πλατείας..
-Δεν ξεχνάω τίποτα από όσα ζήσαμε! Πάντα θα θυμάμαι! Σε αγαπάω!
-Ε τότε δεν θα φύγεις μωρό μου! Και γω σ’ αγαπάω!
Η κοπέλα δεν απάντησε ,γύρισε το βλέμμα της στα περιστέρια..Για πρώτη φορά ήταν πια όλα μαζί στην μεριά με τα λουλούδια! Ποτέ πριν δεν κατόρθωσαν να πάνε εκεί ,μα σήμερα όλα ήταν αλλιώς, και έμοιαζαν τόσο μα τόσο ευτυχισμένα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου